Bygga egna möbler till barnens rum

Möbler till barnrummet är alltid en viktig fråga. Till skillnad från alla andra rum i hemmet bör ju alla möblerna här vara anpassad barnens längd. Och då de ju har en tendens att växa väldigt snabbt kommer de att växa ur sina möbler på samma sätt som sina kläder. Att kunna bygga egna möbler till barnrummet kan således vara kostandseffektivt, samtidigt som roligt.

Att bygga sina egna möbler kräver naturligtvis lite expertis. Men det finns också väldigt bra guider på nätet för nybörjare att komma igång med. Oavsett hur bra guiden är kommer du så klart behöva rätt verktyg för jobbet. Och det är klokt att ta en titt på vad du har och vad som behövs. Kan vara så att du måste skaffa något nytt för att kunna komma igång på rätt sätt.

När det kommer till höjden kan du alltid prova dig fram för att barnen ska kunna använda dem så bra som möjligt. Gör hellre benen till stolar och bord för lång och kapa dem successivt för att hitta viilken höjd som är bäst för dem.

Som du letar runt efter material kan vi varmt rekommendera MDF. Det är relativt billigt, lätt att arbeta med och när du väl målat möblen kommer du inte ha några problem att ställa in den tillsammans med möbler du köpt i butik.