Ett lyckat barnkalas

När ett barnkalas ska planeras så är det barnen som är i fokus. Roliga tallrikar eller häftiga dekorationer gör kalaset till ett lite roligare kalas. Barnen tycker om det lilla extra som kan verka meningslöst med vuxna ögon. Försök se det stora hela med ett barnsögon. Lev dig in i en fem årings idéer och tankar.

Planera aktiviteter och gör gärna ett schema. Ett exempel kan vara att klockan 10.00 leker barnen kurragömma. Sedan är det maskerad tävling där barnen själva får vara domare. När klockan slagit 12 är det dags för fika med tårta och kakor av alla dess slag. Till sist så får barnen göra en lugnare aktivitet som målning eller pyssel.

Försök komma på lekar med barnen. Hos Lektipset hittar du amssor av förslag. Om barnen själva får välja lekarna så kommer dom garanterat tycka det är roligt. Lyssna på önskemål och krav från barnen. Vill dom att det ska vara dukat med spindelmannen tallrikar så får dom det. Låt barnen bestämma själva, välja lekar, tillbehör och snacks. Det finns alltid gränser, men försök följa barnens önskemål så gott du kan.

Om kalaset sticker ut och inte är lika vanlig gör att barnen kommer ihåg kalaset. Ett minnesrikt barnkalas ger både dig och barnen en känsla av lycka och stolthet. Försök hitta något unikt. Ett inbjudningskort som sticker ut eller sugrör med ett unikt utseende. Det som känns som små onödiga saker kan ibland vara höjdpunkten på hela kalaset.

Planera gärna tillsammans med fler föräldrar och deras barn. Gör en inköpslista på allt som ni behöver till kalaset. Det kan vara ballonger, muggar, ansiktsmaskar eller dekorationer. Det kanske ska vara ett temakalas. Till exempel Batman tema. Allt du behöver till ett riktigt bra barnkalas hittar man på KalasKungen, plus mycket annat som kan vara bra att ha till ett kalas.

En klassisk fiskedamm är något som bör finnas på alla barnkalas, det roliga är att det behövs inte allt för mycket i de små påsarna för att alla barn ska tycka det är spännande att få slänga klädnypan bakom skynket och fiska upp sin påse. Ryck gärna lite extra så barnen känner att de fått napp så blir det än mer skoj.