Fixa ett festligt barnkalas

Att ordna barnkalas innebär mycket du måste tänka på för att dagen ska bli så festlig och rolig som möjligt för födelsedagsbarnet och innebära så lite stress som möjligt för föräldrarna. Olika barn gillar olika saker, och även olika åldrar kräver olika typer av kalas, så involvera gärna ditt barn redan i planeringsstadiet. Kanske kan ni pyssla inbjudningskort och dekorationer tillsammans, och tillsammans bestämma vad ni ska bjuda på och vilka aktiviteter ni ska ha.

Börja med inbjudan

En festlig inbjudan är det första intrycket av en riktigt festlig dag, och har ni ett tema för kalaset så är det redan i inbjudan ni sätter tonen för festen. Låt sedan dekorationerna gå i samma stil, för att binda ihop temat ni valt för kalaset. Dekorera med girlanger, rolig dukning och ballonger för den extra festliga känslan. På gasballonger.se hittar ni mängder av olika ballonger för den riktiga kalaskänslan.

Bjud på festligt tilltugg

Bjud gärna på något extra gott som passar det eventuella temat ni valt för festen. Tårta, cupcakes och kakor är klassiker, men även fruktsallad och marängsviss är enkelt att förbereda och brukar uppskattas av de flesta. Vill du bjuda på något matigare så fungerar korv med bröd för de allra flesta. Det kan också vara bra med någon typ av plockmat där allt serveras i små skålar på bordet och alla kan ta det de själva gillar. På så sätt kan alla få det de tycker om. Bra tips kan hittas på recept.nu.

Förbered roliga aktiviteter

Ett kalas bör också innehålla någon typ av aktivitet, beroende på barnens ålder. En fiskdamm är alltid populär. Fyll påsarna med en liten leksak eller godis, så har alla något de kan ta med sig hem. Små barn kanske gillar att göra något festligt pyssel tillsammans, medan större barn kanske vill ha disko eller filmvisning. Glöm inte heller att lämna tid för fri lek. Ett allt för arrangerat kalas blir inte kul för någon. Behöver man förlag kan man gå in på kalasdags.se.