Fixa ett mysigt barnrum

För att fixa till ett mysigt barnrum så krävs det egentligen inte allt för mycket ingrepp. Det man bör tänka på är hur rummet kommer att användas.

Hur man väljer att fixa till det beror så klart på vilken ålder som barnet är som ska nyttja rummet. Tänk på att barnet växer och kanske en sänglampa med Bamse inte fungerar högre upp i ålder. Som tur är så kan belysning vara det enkla att byta ut i ett barnrum. Även taklampor och annan belysning kanske får bytas ut om barnet kommit upp i åldern.

Låt barnet i fråga vara med och bestämma lite vad den önskar i sitt rum. Så klart så är det ju ni som föräldrar som håller i plånboken som bestämmer vad som ska köpas och vad som kan tänkas införlivas i rummet.

Det kan räcka med att man målar väggarna i någon kulör. Det går ju att använda sig av någon form av schablon för att skapa något fräckt på väggen. Detta är ju enkelt att måla över när barnet inte längre gillar dinosaurier utan vill ha något annat på väggarna. Är barnen något äldre så kan de gärna få vara med och måla och se hur man bäst renoverar och inreder ett rum.