Ha en temafest för barnen

En temafest är lika roligt för barn som det är för vuxna och kan antingen hållas i samband med en födelsedag eller bara för att man vill ha en fest.

Först och främst när ni har bestämt er för att ha en temafest, så är det bra att bestämma just det tema ni vill använda er av. På Sköna Hem finns många bra tips om du kan planera en temafest med prinsar och prinsessor eller ett superhjältekalas. Denna blogg delar med sig av både smarta idéer för dukning till hur du själv kan göra egna dekorationer som passar in till temat.

Oavsett om det är temafest för festens skull eller om det är för en födelsedag, krävs det givetvis inbjudningskort. Barnkalaset.se har många olika sorters kort som passar alla tillfällen. Dessutom hittar du även andra passande saker att införskaffa till er temafest. Om du inte vill göra egna dekorationer kan du enkelt köpa dem.

Fantasin sätter inga gränser när det är temafest. Det går gott och väl att blanda prinsessor med pirater om det är vad just ditt barn vill göra.

När du ska ha ett temakalas är det även roligt om maten och godiset följer samma tema. Är det cirkuskalas så är det inte fel att bjuda på nypoppade popcorn eller om det handlar om prinsar och prinsessor så fungerar en prinsesstårta alldeles ypperligt. Ett monsterkalas eller halloweenfest får gärna bjuda på mat som ser ut som daggmaskar, grodlår och annat som ser äckligt ut, men givetvis smakar gott!

Så sätt er och planera tillsammans med barnen vad för tema ni vill ha till just eran fest, vilka som ska bjudas, vilken mat ni ska ha och sedan är det bara att rocka loss!