Inred barnrummet

Få barn innebär en tid med mycket att stå i, men också en hel del som är roligt. En av de saker som kanske är allra roligast är att inreda barnets rum. Här kommer några tips på hur man kan inreda ett barnrum så att det blir så mysigt och fint som det bara går.

Då barnrummet är ett ställe där barnet verkligen skall vilja vara är det viktigt att det också känns inbjudande och barnvänligt. En sak som är viktigare än vad man tror för ett rums atmosfär är väggarna. Ett bra tips är att satsa på ljusa och mjuka färger, som ljusblått eller ljusrosa, gärna och med någon söt bård. Köp dock inte för dyra tapeter eftersom de troligtvis kan bli utsatta för både det ena och det andra vartefter som barnet växer och blir större.

Vad gäller möbler och övrig inredning är det bra om det inte blir för mycket av detta eftersom barnet också skall ha plats att leka på i rummet. Ett bra tips är att satsa på att ha en stor yta i mitten av rummet och lägga en matta här.

Ett annat bra tips är också att satsa på en hel del förvaringsmöjligheter som till exempel hyllor, lådor och annat där barnet kan ha sina leksaker.