Inreda barnrummet

Att inreda ett barnrum är inte något mer avancerat än något annat rum. Många gånger så får man kanske tänka mer praktiskt än när man håller på med något annat rum.

Välj inredning efter ålder

Det gäller att hitta det som passar in i rummet och även åldersmässigt. Belysning och olika armaturer är enkelt att kunna byta ut allt eftersom åren går. Det som uppskattades vid en viss ålder kanske inte alls tycks om efter ett eller ett par år. Plafonder kan man ha i förrådet att byta ut om den med söta gårdsdjuren inte längre blir aktuell.

Måla väggarna

Tänk också på att efter ett par år så kanske det inte fungerar med dinosaurier på väggarna utan då är det något annat som intresserar den som bor i rummet. Ett enkelt sätt är att måla väggarna i en kulör och använda sig av schabloner och måla något mönster. Valfriheten blir stor om man väljer detta sätt. Antingen så köper du färdiga schabloner eller så fixar du detta själv om du har en konstnärlig ådra.

Låt barnen vara med

När barnen börjar bli lite större så kan de få vara med att både välja hur de vill att sitt rum ska se ut. Men också att hjälpa till med renovering, målning, tapetsering eller vad man nu väljer att göra i barnens rum. Fördelen är att de kan inte komma i efterhand och klaga då de själva valt och gjort en del av arbetet med inredning och renovering.