Julpynta barnrummet

Nu är det bråda dagar att börja pynta inför advent och jul. Säsongens ljuskällor som adventsljusstakar och julgransbelysning ska upp ur lådorna och pryda sina vanliga platser.

Kanske det viktigaste rummet att dekorera är förstås barnet - eller barnens. Julen är ju trots allt barnens högtid.

När det är mörkt ute är det också trivsamt att låta barnens rum lysas upp av fina julstjärnor och ljusstakar som med fördel kan få lysa tills barnen har somnat. Hos Pålyset.se hittar man allt för julen som ljusslingor, LED-värmeljus och batteridrivna ljus som ser ut som riktiga ljus men är mycket säkrare då dessa även har timer. Du hittar även allt som kan behövas till Luciatåget som luciakronor och tärnljus.

Vill du hellre låta barnen får göra sina egna dekorationer eller bestämma vilka slags dekorationer som de vill ha på sitt rum, finns det många tips på vad man kan göra själv. Det finns många som kan tillverkas under en pysselstund med barnen. Tips och beskrivningar på hur man själv kan göra enkla dekorationer hittar du här.

För de yngsta finns det flera där man inte behöver några verktyg för att göra dem, som till exempel att sticka ner nejlikor i en apelsin på fri hand eller i ett mönster. Använd sedan ett rött band att hänga upp den i gardinstången med. Doftar ljuvligt! De lite äldre barnen som får hantera verktyg som sax och klister kan få göra smällkarameller av toa- eller hushållsrullar, silkepapper, klistermärken och snöre. Tänk på att hitta något att fylla smällkaramellerna med. Trolldeg är roligt att pyssla med men kräver en vuxen som kan vara med och hjälpa till med för- och efterarbetet.

Lycka till!