Julpynta med barn

Första advent är för många dagen då det är dags att julpynta hemmet. Och detta är en perfekt familjeaktivitet. Inte bara går det så mycket snabbare, alla kan få vara med och bestämma hur rummen ska utsmyckas.

Göra eget julpynt

En perfekt aktivitet att börja med kan vara att låta barnen göra lite julpyssel. Leva & Bo har en massa bra förslag för den som är ute efter lite inspiration. Bestäm sedan med barnen var allt pyssel ska hängas upp.

Klä granen

Att klä granen är alltid en av höjdpunkterna i julpyntet. Det är oftast bäst att börja med ljusslingorna, och helst från topp till tå. Efter ljust är det smart att sätta upp girlanger eller annat glitter. Det är lättare att sprida ut jämnt på så sätt. Men sedan är det fritt fram för allt annat julgranspynt. Några av barnens egna kreationer passar säkert perfekt i julgranen.

Julbelysningen

Med det är självfallet inte bara granen som ska vara den enda extra ljuspunkten i hemmet. I julmörkret är det alltid trevligt att ställa fram lite extra ljus därhemma. Det är dock smart att kolla all belysning innan de dras fram så de garanterat fungerar. Är det dags att köpa nytt, eller bara köpa fler för den delen, finns det butiker som är experter på belysning av alla former.

Ta in granris

Granris är väldigt passande för julen och kan användas på så många olika vis. Har man möjligheten att ta in lite riktigt granris kan detta bli en utmärkt del av julpyntet. Någa små kvistar kring vissa dekorationer eller mitt på middagsbordet kan verkligen sätta stämningen.