Julpyssel med barnen

Första advent är snart här och julbestyr kommer igång! Det ska shoppas julklappar, fram med julinredningen, bakas lussebullar och pepparkakor, bygga pepparkakshus och dekorera julgranen. Någonstans däremellan vill man också har roligt med barnen, så varför inte använda adventskvällarna som pysselkvällar?!

Första advent - julkort

Köp hårda papper i A5- eller A6-format och rita era egna julkort. Far- och morföräldrar kommer att bli överlyckliga att få en ritning av barnbarna direkt i postlådan. Köp ett set med scrapbookingpyssel så har ni allt ni behöver för att göra personliga julkort till dem. Om julkorten har många limmade delar borde ni skicka dem i kuvert så inga delar faller av i frakten. 

Andra advent - smällkarameller

Det klassiska julpysslet är att göra smällkarameller som ni sedan hänger på väggar eller i julgranen. Den traditionella smällkaramellen smäller faktiskt och ut kommer godis eller något roligt. Det är dock lite riskabelt med smällande karameller, istället kan ni riva upp och kasta ut innehåller. Då kan det gärna innehålla något som flyger bra såsom glitrig konfetti. Du kan köpa konfetti i olika former och färger på nätet tillsammans med silkespapper och bokmärken. 

Tredje advent - kottetomte

Plocka in kottar redan nu, innan snön begraver dem alla. Förvara dem torrt och ta fram till dem till tredje advent för att skapa kottetomtar som barnen kan dekorera sina rum med. Du behöver vitt och rött filttyg, flirtkulor, bomullstuss samt rött garn och färgpennor. Kotten är tomtens kropp som täcks delvis med tyg, flirkulan blir huvudet. Tyget kan också användas för att limma eller handsy en liten tomteluva. 

Fjärde advent - julkulor

Du kan köpa genomskinliga, ihåliga julkulor som barnen kan dekorera innan det är dags att ta fram julgranen. Kulorna kan ni fylla med lite lim och hälla i glitter. Eller så dekorerar ni på utsidan genom att limma fast mönster från servetter eller bokmärken med så kalla decoupageteknik.