Klippa barnen hemmavid

Upp till en viss ålder är det inga problem att klippa barnen hemmavid. Det är när de börjar bli medvetna om att det finns frisörer som klipper och en diskussion om detta på skolan som man kanske vill gå till en frisör för att bli klippt. Vi tror också att det är vanligare bland tjejer än hos killar, men det kan också vara en killgissning.

Nåväl, när ni klipper era barn hemma så gäller det att ni skaffar er det som krävs för att ni ska kunna utföra klippningen på ett bra sätt. Glöm den gamla kökssaxen. För att kunna klippa så gäller det att ni har en sax som är tillverkad för detta. Skaffa också en frisörkappa så slipper ni hålla på med en massa hår på barnen efter klippningen. En trimmer kan vara bra att ha för finliret när håret är klippt för att få det rakt och snyggt.

Så klart så kan de första klippningarna vara de besvärligaste både för dig som förälder men också för barnet i fråga. Här kan muta vara något som kan fungera. Ge barnet en glass eller sätt igång favoritfilmen på en surfplatta som får barnet att tänka på annat med ans du klipper. För varje gång du klipper så kommer det att gå lättare för både dig som klipper och barnet. Du blir allt mer van att använda saxen och trimmern.