Låt barnen vara med och inreda

Inredning är väldigt roligt att hålla på med och kanske framför allt när det kommer till att inreda sitt barns rum. Något som är viktigt när man inreder barnrummet är att inte bara se till sig själv utan också till barnens behov eftersom det trots är allt är barnet som i första hand ska bo i rummet. Låt barnet vara med och bestämma när det kommer till hur rummet skall inredas och se ut.

Ett bra tips kan vara att låta en av väggarna i rummet vara en så kallad fondvägg med något tjusigt mönster eller motiv. En annan variant är också att måla fondväggen på egen hand och även då låta barnet vara med och måla. Fördelen med en fondvägg är att den är lätt att göra om när barnet tröttnar på den och vill ha någonting annat där istället. I det fallet kan man nästan säga att fondväggen blir som lite av ett klotterplank, perfekt för att stimulera barnets kreativa sidor.

Vad gäller möbler är ett bra tips att handla dessa på loppis eller second hand och även här låta barnet vara med och välja, något som definitivt kommer att uppskattas. Är möblerna lite slitna går det givetvis att piffa till de lite genom att exempelvis måla om dem eller låta barnet måla om dem på egen hand.