Mysigt för barnen

Att inreda ett barnrum, att både få det mysigt, funktionellt och roligt att vistas i för barnet, är inte alltid helt lätt. Det har dock på de senaste åren blivit allt mer populärt med inredning till just barnrum och man kan tydligt se att trenderna gått allt mer ifrån det klassiska ljusblåa och rosa. Idag följer barnrummen trenderna, på samma stt som alla andra rum i bostaden gör.

En god sak att göra när man planerar att inreda ett barnrum är att se till så att alla aspekter som önskas är med. Är det ett litet barn kanske fokus ska vara på sovplats, förvaring och skötutrymme medans det på ett lite äldre barn kanske ska vara fokus på "pysselplats" och myshörna. Det gäller att få barnrummet både funktionellt för barnet men samtidigt inte för avskalat. Barnet ska vilja leka och det är i sitt rum kreativiteten ska få flöda. 

Något som också är viktigt att tänka på i ett barnrum är belysningen. Man kan gärna satsa på en taklampa med ett mera allmänt sken och sedan komplettera med flera punktbelysningar. Vid skrivbordet är det viktigt med ett bra arbetsljus för att barnet ska se när denne pysslar eller gör sina läxor. Det är också bra att ha en lampa vid sängen. Har barnet svårt att sova när det är för mörkt kan det vara bra med en sänglampa med ett mer starkt sken och sedan komplettera med en sovlampa som kan vara tänd hela natten. Idag finns det många bra sovlampor att välja bland, i många roliga färger och utföranden.  

Här kommer några snabba tips för vart trenderna pekar i vår:

  • Satsa på pastellfärger. Ljusrosa, gul och limegrön är helt rätt. Mixa gärna dessa tillsammans för att få en snygg effekt.
  • Koppar och mässing. Dessa material är extra trendiga i år och syns på såväl lampor som ljuslyktor och dekorationer. 
  • Naturnära. Inredningen för våren ska vara väldigt naturnära och det är helt rätt att ta in material som sten, trä och betong i inredningen. Blanda gärna upp med många gröna växter för att få en mysig helhet.