Ny cykel till sommaren

Att åka ut på cykelutflykt ska även vara roligt för den yngsta i familjen och det blir det förstås med en ny cykel. Om ni ska cykla långt är det viktigt att ha en bra cykel som klarar av resan. Den får gärna ha pakethållare eller korg framtill för att ha plats till eventuell picknick eller andra saker ditt barn behöver under er cykeldag.

Säkerheten är viktig när ni ska cykla och det finns en del krav och regler för cykel gällande såväl bromsar som reflexer. Det är också lag på att alla under 15 år måste ha hjälm på huvudet när de cyklar. Kontrollera även att den nya cykeln du köper är säker för ditt barn att framföra och underhåll och kontrollera den regelbundet för att undvika olyckor.

Det är viktigt att du hittar och väljer en cykel som ditt barn kommer att uppskatta. För att sommaren ska bli så bra som möjligt är det klokt att låta barnet vara med och välja cykel. Du vet bäst vad ditt barn tycker om när det kommer till färg och dylikt. Även om sommaren tycks vara långt borta är det inte för tidigt att planera in roliga cykelutflykter.