Odla hemmavid med de yngsta

Det är både roligt och lärorikt att odla hemmavid med de yngsta. Vi mår också bra både när vi håller på att odla men också när vi ser det börjar växa. Förmodligen så har barnen redan fått prova på att odla i förskolan. Då vet de redan hur detta går till och vad som gäller.

Att få göra något tillsammans

Det är också trevligt att få göra något tillsammans föräldrar och barn. Mikrogrönt är något som alla kan hålla på med och även om man inte är så gammal så kan man vara med och odla detta. Det finns färdiga produkter som du egentligen inte behöver göra mer än börja vattna. Men vissa är det roligare om man får fylla på med jord, plantera de frön som ska bli något. Vattna och vänta med spänning på hur din krasse eller vad du nu odlat börjar växa.

Börja odla hemma

Bor man i lägenhet så är mikrogrön ett utmärkt sätt att börja odla hemma. Visar det sig att intresset är större så kanske man kan odla något på balkongen. Man kan odla i tomma äggkartonger eller i större lådor på sin uteplats. En hink kan man sätta potatis och få ett par nypotatisar när de vuxit klart. Det är spännande att se hur något man planterat växer och kan man dessutom äta det man odlat så ger det en bra känsla att man lyckats. Odla något som barnen tycker om att äta. Det finns en hel del att välja på.