Renovera barnrummet klimatsmart och trendigt

Har du tröttnat på barnrummet och känner för att renovera? Vill du göra miljön en tjänst har vi de bästa tipsen för dig och för hur du kan skapa ett mysigt och trivsamt barnrum. Ett klimatsmart barnrum med hållbara och trendiga inslag är helt rätt 2020 men att renovera klimatsmart kan vara dyrt. Här är våra bästa tips och inspiration för hur du kan renovera med gott samvete.

Skapa stimulans med klimatsmarta färger

Att renovera behöver inte kosta skjortan. Med några enkla medel kan du göra om barnrummet till ett trivsamt och klimatsmart rum. Självklart också i samråd med ditt barn. Barn behöver stimulans och vad är inte bättre än att piffa upp rummet med en härlig färg på väggarna. För att måla miljövänligt med rätt färg på väggen ska färgen vara vattenlöslig och helst innehålla naturliga tillsatser så kolla innehållet på färgburken.

Dekorera med en mix av gammalt och nytt

Det absolut mest klimatsmarta och trendiga du kan göra i ditt barnrum är att blanda gammalt med nytt. Shoppa unika föremål till ditt barnrum på din lokala vintage eller second hand-butik och mixa dessa med nya inslag. Leksaker och dekorationer i trä och textilier i naturliga material är superhippt just nu så våga blanda och ta ut svängarna helt för ett makalöst, magiskt och miljövänligt barnrum.

Gör om badrummet i samma veva

Ni kanske fått upp glädjen i att renovera så ni kanske även vill göra om badrummet i samma veva. Här så är det lite andra regler som gäller för badrum än vad det gäller för barnrummet. Har man inte renoverat ett badrum tidigare så kan det finnas anledning att ta in hantverkare som gör detta efter konstens alla regler.