Roliga inredningstips för barnrummet

Barnrummet är värt att lägga ned lite extra tid och energi på att inreda. Det ska ju inte bara vara snyggt utan även skoj för barnet att vistas där. Här delar vi med oss av några roliga tips för hur man kan inreda barnrummet.

Skapa en fin fondvägg

Även väggen ska vara lite annorlunda i barnrummet och ett sätt att fixa detta är genom att göra en fondvägg. Välj ut en vägg utan varken fönster eller dörrar och börja tänka på olika alternativ. Är man lite kreativt lagd själv kan man till exempel välja att måla ett vackert motiv på den. Man kan även välja att göra en del av fondväggen i kakel och skapa något häftigt mönster.

Sätt upp ett dockskåp på väggen

En annan rolig sak man kan göra är att väggmontera ett dockskåp. Det blir en perfekt liten lekplats för barn och om de börjar växa ifrån det kan man enkelt måla om insidan och göra om det till ett par hyllplan för andra leksaker eller prydnadssaker. Tänk bara på att sätta det i rätt höjd så barnet lätt kan leka med det.

Fixa ett litet krypin

Barnrummet får gärna inkludera en plats där barnet kan krypa in och mysa eller leka. Detta kan göras på många sätt som att sätta upp ett enkelt tygtält till att slå på stort och bygga ett litet slott. Ju mer avancerat bygge man gör desto mer kan man behöva tänka på hur man sedan monterar ned eller tar bort det när barnet växer upp eller om man skulle behöva flytta.

Lägg in en rolig och mjuk lekmatta

I barnrummet fungerar det också utmärkt med ett riktigt mjukt golv. Och vill man inte lägga in en heltäckningsmatta eller något liknande kan man åtminstone skaffa en stor och praktisk lekmatta. Välj med fördel en som enkelt kan rengöras så spelar det inte stor roll om något skulle spillas på den eller liknande.