Säg hej till Halloween

I skrivande stund ligger Halloween ungefär en sisådär två månader fram i tiden. Halloween är minst sagt en utav våra barns favorithögtider och har populariserats rejält under det senaste decenniet.

Man behöver inte direkt vara ett geni för att förstå varför Halloween på kort tid blivit så populärt. En högtid som sammanflätar bus och godis, ett tillfälle att få klä ut sig i maskeradkläder och ha roligt med vänner och familj, samt ett grundtema baserat på en spöklik atmosfär som både är spännande och som framkallar kalla kårar längst ryggraden.

För de lite yngre barnen räcker det med en halvläskig inredning i form av något spindelnät eller utskuren pumpa för att de verkligen ska känna av stämningen och uppskatta högtiden. För de mellanstora är det ett fantastiskt ögonblick att få ge sig ut i kvällsmörkret från dörr till dörr i jakt på godis, ensamma i grupp eller med någon medföljande föräldrer vid sin sida.

Även äldre barn kan ha glädje av Halloween om man vet hur man ska tackla dom. Ge barnet lov att ta hem lite kompisar och ordna fram en myskväll, där de tillsammans med diverse godsaker får lov att se på en kuslig film. Var dock beredd på att din tonåring som vanligtvis kan vara lite styv i korken, helt plötsligt kan behöva lite extra närhet och kan få svårt att sova, efter att hon eller han jagats upp utav filmen de sett.

Även om Halloween fortfarande är en rätt så ny företeelse för oss svenskar, är det lika bra att vänja sig och att anamma dess tradition. Vi bedömer nämligen att risken för högtidens försvinnnande som mikroskopisk, då den minst sagt redan rotat sig i den svenska myllan.