Skilsmässan är ett faktum, hur gör ni med barnen?

Hur många skilsmässor som sker varje år varierar faktiskt en hel del från år till år. Vad variationen beror på är dock svår att säga. En skilsmässa är aldrig rolig, men extra svårt blir det när det finns barn med i bilden. Även om en skilsmässa kan vara det bästa alternativet även för de inblandade barnen, är det viktigt att allt går rätt till.

Barnen har rättigheter

Det som är viktigt att komma ihåg är att du som förälder egentligen inte har några större rättigheter när det kommer till barnen. Utan det är framför allt barnen som har rättigheter. I Sverige är barnkonventionen lag, och där står det tydligt om barnens rättigheter.

Vad som är den bästa lösningen för er familj måste ni själva besluta om. Skulle ni dock vara osams finns det hjälp att få. Du kan få bra information här om vilken hjälp som finns och vad som kan vara bra att tänka på.

Lösningar är många

Det finns inget som säger att barnen måste bo hos föräldrarna varannan vecka. Vad som är bäst för just de enskilda barnen kan variera, och det finns många olika lösningar. Tänk på att ni kan ha gemensam vårdnad trots att barnen inte bor växelvis.