Ta hand om din babys hud

Den tunna huden hos en baby är väldigt oförstörd och även känsligare än en vuxens hud. Detta gör att huden hos en baby är otroligt len men även mycket ömtåligare och lättirriterad. Det kan därför vara bra om du förberett badrummet med olika produkter, så det finns lättillgängligt när behovet uppstår.

Många alternativ

Någonting som snabbt kan vara bra att inhandla vid barns ankomst är produkter för babyns hud. En baby kan i början av sitt första levnadsår få flera olika kroppsliga symptom och på marknaden finns det en uppsjö av produkter för alla ändamål. Att veta vad du ska prioritera eller vad som passar din familj är därför inte alltid det lättaste.

Hitta vad som funkar för er

Ett tips är att börja gå igenom hur en vanlig vardag kommer se ut för er familj. Lista därefter upp vad för produkter som ni kan komma att behöva. Om du fortfarande är orolig att du skulle missa någonting kan du ta en titt online. Där finns en del bra inspiration till skonsamma och milda produkter som är anpassade för barns känsliga hud.

Någonting du däremot kan skippa att inhandla under barnets första år är solskyddsfaktor då barn under ett år inte bör vistas i direkt solljus.