Tänk på belysning vid inredning

I många fall så tänker man i första hand på möbler då det kommer till inredning. Visst det är viktigt att man skaffar sig de möbler som man tycker om och fungerar praktiskt i de olika rummen i hemmen. Men det är även viktigt att tänka p belysning vid inredning av ett hem.

Belysning i vardagsrummet

När man planerar vilken belysning man ska ha i sitt vardagsrum så gäller det att tänka på hur man vill att allt det andra ska vara. Det gäller alltså att tänka på helheten då man väljer vilka lampor man ska skaffa sig till sitt vardagsrum. Ju större rummet är desto mer belysning behövs. Till ett normalstort vardagsrum så kan det behövas upp till åtta ljuskällor. Ett mindre krum kräver mindre belysning. Se till att det blir belysning som ni trivs med och som gör det till ett behagligt rum att vistas i.

Belysning i barnens rum

När vi funderar på belysning till barnens rum så kan det vara viktigast att få till en bra allmänbelysning då man ska leka i rummet. Men också någon form av nattbelysning om barnen är yngre. Natthimmel med en stjärnbild kan vara något som kan införskaffas. Det ger ett behagligt sken när barnet går och lägger sig och kan göra det mindre skrämmande. Gärna en sänglampa som ger bra sken när man ska läsa godnattsagan för de yngsta i familjen är något som bör införskaffas.