Tips till barnrummet

Det finns mycket att tänka på och mycket man kan göra när det gäller barnrum. Idéer och inspiration kan komma från alla möjliga håll och det gäller att vara öppen för nya och annorlunda sätt att göra saker och ting. Här delar vi med oss av några allmänna och specifika tips om barnrummet.

Fondvägg i barnrummet

Inreder man ett barnrum med möbler i mer barnskala kan man ofta få en hel del väggyta över. Att bara lämna väggen helt tom är ju ganska tråkigt, så varför inte sätta upp en fondvägg? Det finns mängder av vackert mönstrade tapeter lämpade barnrum som kan göra sig utmärkt som fondvägg.

Lys upp mörkret

Det är många unga barn som inte är så förtjust i mörket och detta kan ofta bli ett problem vid läggdags. Beroende på vilken belysning man har i rummet kanske det heller inte är den bästa lösningen att ha taklampan tänd heller. Ett tips är då att skaffa en sådan som tänds automatiskt när det blir tillräckligt mörkt och har ett mycket mer behagligt sken.

Böcker som tavlor

Barnböcker har ofta väldigt roliga och färgglada framsidor som barn gillar att titta på. Så på sätt och vis är det ju lite synd och skam att ställa in dem i bokhyllor där vi bara får se ryggen. En rolig grej man kan göra istället är att ställa upp dem på diskreta hyllor med framsidan utåt så de mer eller mindre blir som tavlor. Allt man behöver är en liten hylla med en uppstickande kant längst fram som böckerna kan ställas mot. På så sätt glider de inte ned av sig själv.

Klottervänliga ytor

De flesta vet nog med sig att barn kan klottra på lite allt möjligt om de får chansen. Ett tips är då att måla en yta i barnrummet med skoltavelfärg. På dessa kan man sedan klottra för fulla muggar med vanliga tavelkritor och torka bort hur enkelt som helst.