Vinter är lika med utomhusaktiviteter

Vintern kan vara en årstid med många skiftningar. När solen skiner och det är ett par minusgrader så är det helt magiskt att kunna vara utomhus med olika fritidsaktiviteter. Åka pulka i någon liten backe eller skidor både utför och på längden. Det finns många härliga aktiviteter som vi kan njuta av vintertid.

Klä barnen ordentligt

Framförallt så är det viktigt att man kan vara utomhus utan att frysa. Kläderna är viktiga när temperaturen sjunker till minusgrader. Ju bättre kläder man har desto längre kan man vara utomhus. Se till att skaffa kläder som är anpassade för den aktivitet man ska utföra. Även här så är lager på lager ett bra tips. Varma kängor, mössa och vantar är också att föredra.

Viktigt med pauser och fika

Något som är minst lika viktigt som aktiviteter och kläder är fikat. Se till att packa med varm choklad och några mackor slinker gärna ner under tiden man är utomhus. Ta gärna med liggunderlag att sitta på så blir det än mysigare och skönare. Apelsiner är något som ger bra med energi för att orka aktivera sig.

Gå in om det blir för kallt

Lyssna på barnen och åk hem eller gå in någonstans om de börjar frysa. Finns det någon värmestuga i närheten så kan det hjälpa att gå in en stund för att få upp värmen igen. Ta av de yttersta lagren så kroppen få den värme den behöver.